Over ons

De firma F. Van der Werf en Zn. te Bakhuizen staat sinds 1913 ingeschreven bij de kamer van koophandel. De firma is gestart door onze ‘pake’ (opa) Frans Van der Werf. Onze pake Frans haalde toentertijd met paard en wagen melkbussen op voor een zuivelfabriek. Voor deze zuivelfabriek maakte hij ook houten tonnen die hij tevens vervoerde. Dit liep zo goed dat hij wel wat versterking kon gebruiken. Daarom kwamen de drie zonen van Frans genaamd Bernard, Durk en Hille ook binnen de firma werken. Zij hebben de firma uiteindelijk van hun vader overgenomen. 

Zij vervoerden veel meer dan alleen melkbussen. Zo hielden zij zich onder andere bezig met:

  • Beurtdienst tussen Leeuwarden en Bakhuizen (1 keer per week);
  • Beurtdienst tussen Sneek en Bakhuizen (2 keer per week);
  • Groentevervoer vanuit Bakhuizen en Omstreken naar de groente veiling in Leeuwarden (2 keer per week);
  • Veevervoer vanuit Bakhuizen en Omstreken naar de veemarkt in Leeuwarden (1 keer per week).

Naast het vervoer van bovenstaande, waren de mannen ook verantwoordelijk voor:

  • Zand- en grindhandel (Dit vanaf de eigen zand- en grindhandel die gevestigd was bij de Galamadammen te Koudum)
  • Zout strooien en sneeuwruimen (eerst enkel voor de Gemeente Gaasterland en later voor de provincie Friesland)

Omdat het steeds drukker werd kwam ook Frans, de zoon van Hille, op jonge leeftijd binnen de firma werken. Een aantal jaren later toen Frans, de oudste zoon van Bernard oud genoeg was, kwam ook hij de firma  versterken. ‘Grote Frans’ en ‘Kleine Frans’ hadden net als hun vaders een passie voor vrachtwagens en het transport. Vanuit deze passie ontstonden nieuwe idee├źn. Zo begonnen Frans en Frans met transport voor het naastgelegen bedrijf; Staalbouw Nagelhout. Toentertijd met 1 losse ‘trekker’. Dit concept groeide uit tot een transportbedrijf met 3 trekkers, 10 opleggers en meerdere opdrachtgevers.

In 2005 werd de Galamadammen te Koudum verbouwd tot aquaduct. Toen de bouw van het aquaduct was afgerond, zijn we na bijna 50 jaar gestopt met de zand- en grind handel. Frans en Frans hebben hierna de firma van Bernard overgenomen en zijn doorgegaan met transport. In 2015 is de firma versterkt door de eerste niet-van-der-Werf.

In 2015 is Pieter de Haan namelijk full time bij ons in dienst getreden. Pieter is een zeer ervaren vrachtwagenchauffeur en een ontzettend goede toevoeging op het team. In 2021 is tevens Sven Hoogenhout bij ons in dienst getreden. Een jonge, ambitieuze vrachtwagenchauffeur die grote sprongen heeft gemaakt en tevens een verrijking is voor het team.

Sinds 2023 is de firma F. van der Werf en Zn. veranderd in Van der Werf Transport BV. De bv heeft inmiddels 4 trekkers, diverse opleggers en vele tevreden opdrachtgevers. Heden worden voornamelijk gecompliceerde staalconstructies voor diverse (internationale) opdrachtgevers vervoerd.